![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-yLKFHG6WAaAl001RJIBmwtoQ7H7hUoWPf9cG8bwwKRg_KkBQlNz75s2zs422qCf958UaikDSCO-WItGM7wNgD2-gboLZQnYsvIYGxotdvyGBF5qAcu9O1C2CY-LYr5aRdJQQ/s200/080609_Baloun.jpg)
Tak jsem dneska dal po téměř třinácti letech u firmy výpověď, dávám sbohem rusky mluvící organizaci a od září nastupuji u holandského
LeasePlanu. Samozřejmě jsme museli takovou událost doma probrat a nejlíp se o věcech hovoří venku na špalkách u sklenky dobrého vína. Za cvrkání kobylek a zpěvu kosáků jsme si otevřeli přepychový pozdní sběr Sauvignonu 2006 od
Balouna, stříbrného medailisty Concours Mondial 2007 v Bruselu a také Vinalies International 2007 v Paříži.
Toto víno bylo také podáváno při několika slavnostních příležitostech ve Španělském sále Pražského hradu a i my jsme si ho náležitě vychutnali.
Hrozny dozrály na hlinito-písčité spraši na jižně položené vinici, v mírném svahu. Hrozny okamžitě pomlety a lisovány na pneumatickém lisu za malého tlaku. Mošt odkalen a zakvašen kvasinkou - řízené kvašení při teplotě 16°C v nerezové nádobě. Sauvignon patří k nejkvalitnějším a k nejvyhledávanějším vínům. Ve vůni dominuje kompozice tropického ovoce, zeleného jablka a citron. Chuť vína je osvěžující s nádechem černého bezu, k závěru je příjemný 4g zbytek hroznového cukru. Cukernatost hroznů při lisování 20,2°NM. Alkohol: 13% cukr: 4g/l kyseliny: 5,6g/l
1 komentář:
Toz gratuluji a drzim palce at se dari!
PM
Okomentovat