úterý, května 01, 2007

Valečov

Podobně jako desítky dalších lidí i my jsme měli nápad strávit první máj v Českém Ráji, konkrétně na zřícenině hradu Valečov. Jednak jsme tady s holkama ještě nikdy nebyli, a druhým důvodem je GC chroust Rytíř Brtník z Brtníku, kterého jsem včera vylovil na Šancích nad Zbraslaví a který by se měl pohybovat od hradu k hradu.
Svět je malý a o náhody tu není nouze, říkal už obchodní cestující v Lotrandovi. A tak jsem hned na parkovišti pod Valečovem potkal Evu Prskavcovou a odpoledne na Drábských světničkách Erika Lutze. Jablonečáci vlezou všude.
Hrad jsme oblezli kolem dokola, objevili snad všechny valečovské světničky a mezi nimi našli i kěšku, kam jsme Brtníka uložili. Ještě bylo celkem brzy na návrat a tak jsme popojeli do Dnebohu a odtud vystoupali po modré nahoru na Drábské světničky. Výstup na věž byl pro holky torchu oříšek, pohyb po vrchu pak navíc přidal adrenalin, aby někam nezchrástly. Ivča raději zůstala v "mezipatře", jinak by se jí prý udělalo špatně. Ale naše dvě Spidermanky si vedly dobře a dokonce poslouchaly na slovo. A výhled ze shora byl úžasný.
I cesta zpátky do Prahy byla celkem poetická. Chvíli na jih, chvíli na západ, proplétali jsme se vesničkami přes Dolní Bousov, Mcely, Lysou nad Labem až k Brandýsu, kde jsme najeli na dálnici a mazali se spící posádkou domů...

Další odkazy: http://www.tipynavylet.cz/misto-cesky-raj-drabske-svetnicky-1.html

Žádné komentáře: