pondělí, prosince 31, 2007

Silvestr

Sice jsme plánovali trávit pár dní s kamarády na chatě v Jiřetíně pod Jedlovou, ale naši chcípáčkové nám to se svými chřipičkami zařídili jinak a tak jsme nakonec zůstali všichni v Hradešíně. Silvestra jsme zahájili výletem do Hrusic, procházkou po Ladových stopách až k pokladu nad dálnicí, kterou jsme završili báječným obědem v hospodě U Sejků. Po stole nám teklo víno i kola, snad díky nešikovným rukám, odpoledne jsme se ale dověděli, že švagrovou odvezli do porodnice. Že by znamení?
Doma jsme oslavy zahájili sérií společenských her, skončili pak u Prší, které Klára chtěla hrát pořád dokola. Jednou z perel bylo:
T: "Máš červený, osmičku nebo svrška?"
K: "Mám svrška."
T: "A co budeš chtít?"
K: "Hmmmm... tak kaštany!"...
Naštěstí v telce spustili Star dance a my se od stolu přesunuli na parket. Tanečky s děvčátky mi daly dost zabrat... Půlnoc ještě daleko, my vyšli ven, že si zatím zapálíme aspoň prskavky, ověsíme vrbu a tak. Veselé mávání náhle přešlo v pláč, když se holky spálily o žhavé konce. Alici to všechno sebralo tak, že usnula, o půlnoci pak nebyla k probuzení a první věcí, co na nás ráno zařvala, bylo "My jsme ten vohňostroj přešvihli!!". My ostatní v bdělém stavu jsme vyndali na ulici pár kompaktů, spustili krátkou ale intenzivní salvu a pak sledovali, co se dějě kolem. Soused Votočka na své zahradě konkuroval raketkami, co se nám vyhořelé snášely na dvůr, ale jinde v Hradešíně to překvapivě skvěle bouchalo a v dálce na západě bylo vidět kytičky ohňostrojů nad Prahou. Na ulici se sešli všichni naši sousedé i děti, co to do půlnoci vydržely, popřáli jsme si hodně štěstí, přiťukli si na Nový rok a prokřehlí se rádi vrátili do tepla sednic, abychom si ten začátek nového roku hezky zažili.

Žádné komentáře: