neděle, listopadu 04, 2007

Lampiónový průvod

Na jednatřicátého jsme letos jen rozsvítili dýňovou lampu před vchodem do chalupy. Teprve až dneska jsme dovršili vše, co k Halloweenu patří - masky, lampióny a tak. Mateřské centrum Klubiště pořádalo pro Šterboholské prcky lampiónový průvod a řadu dalších atrakcí. Akce lokálního významu, my se o ní dověděli díky Bendovým, protože Petra se v Klubišti angažuje a je jednou z organizátorek.
O půl páté jsme dorazili do Klubiště, alias zasedacího sálu místního úřadu a dřívě též štěrboholského kina. Na prcky tu čekalo několik aktivit. Mohli se nechat našminkovat na čarodejnice a jiné bytosti podsvětí, mohli dlabat dýně, potiskávat bramborovými razítky plachty na monstrlampión, mlsat koláče, pít čaj a my kávu a svařák. Kromě toho se spousta dětí vrhla do čarodejnicky laděných omalovánek. Zejména Alici se dařilo dodávat vybarvené papíry v neuvěřitelném tempu.
V šest jsme zapálili lampióny a vydali se za doprovodu městské policie na místní dětské hřiště. Průvodu vévodil monstrlampión potiskán rodinnými insigniemi účastníků. Jakmile všichni došli, spustil se z kopečka nad pískovišti celkem slušný ohňostroj. Prckům spadly brady a s němým úžasem pozorovali barevné deštníky světlic a rachot petard vysoko nad hlavami. Někteří jedninci se z podívané celkem rychle vrátili do své reality, třeba Alice:
"Mami, stihneme večerníček?"
"Ne, večerníček běžel zrovna když jsme se koukali na ohňostroj."
"ACH JOOO! Já bych se zrovna radši koukala na Rumcajze!"
Grrrrrr

Žádné komentáře: