pondělí, dubna 09, 2007

Velikonoce na Monínci

Velikonoční víkend jsme tradičně strávili s kamarády na Monínci. Už v sobotu ráno mě sice skolila viróza, ale s pomocí moderní farmakologie jsem mohl s holkama přežívat i venku. Tak jsme s Ivčou po sobotním obědě naložili čtyřku písklat do našeho auta a poodjeli do Zadních Bud, odkud jsme se po naučné stezce vydali na zříceninu hradu Zvěřinec. Z hradu samotného už toho moc k vidění není, ale je tam schovaný poklad, na který se holky daly nalákat.
K večeru se začal zvedat vítr a my si proto naplánovali na nedělní odpoledne pouštění draků. Tomu ale předcházelo dopolední soutěžení pro děti. V družstvech si trošičku pozávodili, ale hlavně každý dostal odměnu, sladkou i plyšovou. Zatím co část lidí s dětmi odjela na kole hledat keš u menhirů v okolí Veletína, my se přesunuli přímo do vesnice k hospůdce "Za pecí". Za ní na kopci je louka dost velká na to, abychom tam mohli vypustit draky. Jako naschvál ale nefoukalo, jen příležitostné závany větru. I tak to ale stačilo, abychom s drakem párkrát zakroužili a nakonec práskli o zem takovým způsobem, že mu praskla gumička a museli jsme ho sbalit. Holky to už stejně nebavilo a tak jsme aspoň měli čas zajít do lesa postavit domečky pro skřítky.
Po pondělní koledě jsme popojeli na farmu do Cunkova, kde už měli připraveno devět huculských koní na půlhodinovou projižďku pro děti. I počasí se konečně zlepšilo, opar se zvedl a my si mohli vychutnávat rohledy na kotlinu Českého meránu a kopce okolních vrchovin. Cestou domů z monínce jsme z Prčice udělali malou odbočku k radiokomunikační základně Sedlec, kde je umístěný další poklad. Ten Alice bezchybně odlovila a udělala tak pěknou tečku za velikonočním víkendem.