úterý, prosince 24, 2013

Vánoce 2013

Štědrý den jsem zahájil cestou do úvalského zverimexu, kde pro nás měla paní Králová  připravené kromě jiného i dva křečky, které jsme měli vymyšlené jako hlavní překvapení pro holky. Téměř jsem jednoho z nich ztratil, zatímco jsem doma na půdě tajně připravoval klece, ale naštěstí se mi ho podařilo v poslední chvíli chytit.
Na večerním svařáku u Rothů jsme se domluvili, že dopoledne společně zajdeme dát nějakou zeleninu zvířátkům do lesa ke krmelci. Zdobit stromek do Radotína jsme letos nejeli, se všemi jsme se viděli a popřáli si v neděli na branické vánoční besídce. Počasí bylo doslova jarní, sluneční paprsky v lese kouzlily v lehkém oparu, holky s Quipem šly někde daleko před námi a víceméně určovaly cestu. V lese nad Hradešínem jsme pak nakrájené mrkve a jablka nechali u jednoho z krmelců a tím se Štědrý den překlopil do druhé půli. 
Tento rok jsme rezignovali na lití olova a nahradili jsme jedovatý kov nakrájeným voskem. Odlitky sice byly spíš dvourozměrné, ale možná o to líp se v nich hledaly skryté tvary. Navíc se dal vosk tavit nad svíčkou a plynový Var tak neubíral na poetice této tradiční zábavy. Skoro vše, co jsme stvořili, mělo pozitivní výklad, tak jsme dál nepokoušeli osud. Stejně už byl pomalu čas se vydat na obchůzku Hradešínem, aby nám mohl Ježíšek naklást dárky pod stromeček. Jak jsme čekali, křečci se stali hlavní atrakcí. Museli se rozbalit jako první, protože na zakryté klece bez přestání vrčel pes a kolem mlsně kroužily kočky. O půl osmé jsme zábavu přerušili a odebrali se do kostela na půlnoční. Ta opět nezklamala. Letos si pan farář vzal na mušku jména a to, jak se lidé oslovují. Sečteno a podtrženo jsme pro něj všichni "lulánci", co doma za zavřenými dveřmi koukají na porno. Nebýt holek na kůru, asi by mě na mši nezlákal... Po návratu jsme byli s Ivčou tradičně úplně groggy. Souhlasili jsme s holkama, že si zahrajeme rozšíření Dixitu, které jsme našli pod stromečkem, ale z naší strany to byl debakl, u kterého nám navíc slzely oči touhou po voňavé posteli.

Žádné komentáře: