středa, července 30, 2008

U Nežárky

Dostali jsme pozvánku do Dolní Lhoty, abychom se tam na chvíli utábořili na zahradě u Moresů, hnedka vedle řeky Nežárky. Ještě jsme letos pořádně nevyjeli na kole a tohle byla příležitost.
Ještě odpoledne po příjezdu jsme vyrazili na projížďku k nejsevernějšímu cípu Rakouska. Jelo se ale pomalu, Klárka zaostávala. Až později jsem si všiml, že má brzdy nějak rozhozené a neustále trochu svírají, zkrátka pruda. Do kopce tlačit, z kopce šlapat, není divu že nám po osmé večer volali rodiče, jestli pro nás nemají někam dojet. A všude zákazy vjezdu...
Ve středu jsme už s opravenými brzdami popojeli na Jemčinu a udělali si okruh k Vydymači a Holné. Nejdřív jsme ale navštívili největší dub na Třeboňsku a zámecký park. Kola nám všem jela fajn, takže jsme ještě měli čas na pár vycházek za keškami - na hrázích rybníků Láska a Naděje jsme se nacpali ostružinami, u břehů Rožmberka jsme se nad jednou keškou potkali s dalšími kačery. Skončili jsme na pěkné multince ve Stráži nad Nežárkou a pak hurá na kánoi a pádlovat k jezu a zpátky k chatě a koupat se a blbnout.
Cestu domů do Hradešína jsme si zpestřili zastávkou v Jindřichovém Hradci. Hlavním cílem byla návštěva Krýzových jesliček v městském muzeu. A holky z nich byly nadšené. Pak taky z "úplatku" na památku z Červené Lhoty (Alice nezklamala a mezi korálemi, náhrdelníky a dalšími krásami ze stánku si vybrala krabičku s kobrou...)

Žádné komentáře: