neděle, března 30, 2008

Jarní víkend

Tenhle víkend se nesl ve jménu odvážných plánů s mírnými výsledky. Rozložené šatní skříně nás v ložnici straší už dva týdny a nyní došlo na jejich dokončení. Opět si nemůžu vynachválit téměř primitivní způsob, s jakým montáže nábytku řeší Ikea. K ruce mi navíc byly i obě holčičky, které jen dychtily po tom, aby si mohly zatlouct nějaký ten hřebík. Toho jsem jim naštěstí mohl dopřát vrchovatě. Korpusy stojí, ale to je asi tak všechno. Odpoledne přijíždějí Miloš s Dančou, která naši chalupu ještě neviděla. Milá návštěva se protáhne až do večerních hodin, padne pár lahví vína, a po jejich oddjezdu jsme naprosto vyřazení z provozu.
Nedělní počasí je tak krásné, že domácí práce odkládáme. Radši provedu generálku kol, abychom byli připravení na cyklistickou sezónu. Pak mám v plánu řadu venkovních prací. Ale naše kontrolní cyklo vyjížďka končí na hřišti, kde se na inlajnech prohánějí děti od sousedů. Brusle Kláru i Alici okouzlily, musely si je hned během odpoledne vyzkoušet. Alice byla víc na zadku než na nohou a raději se rychle vrátila ke kolu, Klára poctivě několikrát hřiště obkroužila.
Všechny děti s pak slezly u nás, aby si na ohni opekly špekáčky, načež zase nasedly na kola a zmizely někde v ulici. U ohně je vystřídali sousedé Martin s Míšou a tak jsme si otevřeli Plzničku a povídali. Změna na letní čas nás trochu zaskočila, když jsme najednou zjistili, že je skoro půl osmé a to ještě máme dělat zbytek úkolů. Zahradní práce se tak odkládají na nějaký další z víkendů...

Žádné komentáře: