neděle, srpna 26, 2007

Medvěd 009

Sousedi Košťálovi nás onehdá nabádali, abychom si určitě nenechali ujít koncert úvalské bigbítové skupiny Medvěd 009. Pozvali jsme proto rodiče z Jablonce, aby nám večer pohlídali. Sobotní odpoledne jsme ještě využili k malému výletu ze Škvorce na kopec nad Třebohosticemi. Mezi poli se tem skrývá starý opuštěný "Lom Na Plachtě", dnes přírodní památka a rezervace a vněm samozřejmě ukrytý poklad. Kromě lomu je z vršku kopce nádherný výhled na sever a západ Čech a stojí za to vyjet si nahoru, když je dobrá viditelnost. Dalekohledem jsme dohlédli až a Milešovku nebo přes Neratovice a Mělník až na Bukovou horu u Ústí nad Labem. Také na Prahu je výhled z nezvyklé perspektivy, protože se na ní vlastně člověk kouká shora.
Po osmé večer jsme se s Ivčou vypravili za hřiště, kde měla vystupovat skupina Medvěd 009. Předskokanem jí byl zřejmě nějaký pubertální spolek bigbítových nadšenců, raději jsme je zapili půliterm piva v hradešínské hospodě. Okolo deváté Medvědi konečně doladili a spustili svůj repertoár. V "kotli" před pódiem náruživě povzbuzovala hrstka fandů, další lidé postávali nebo posedávali na lavicích. Všehovšudy jsem ale očekával mnohem větší návštěvnost. Po několika kusech jsme usoudili, že jsme viděli a slyšeli dost a pomalu se vydali domů dát ušním bubínkům odpočinout.
Nedělní dopoledne jsme se vydali za druhou víkendovou keškou k vysílači Liblice. Nikdy bych nevěřil, že ty stožáry jsou nejvyšší stavbou v repoublice a že dosahují neuvěřitelných 355 metrů. Taky nás překvapil systém koaxiálních kabelů kolem, bylo docela zajímavé si to vše prohlédnout zblízka.
Na odpoledne jsme měli ohlášenou další "kolaudaci", tentokrát přijeli Hurychovi spolu s Burdovými z Ostravy, kteří využili příležitosti, kdy pobývají v Raškovicích. Prošli jsme, dům i se zahradou se líbil a dobré zprávy tak putují k ostatním ostravským příbuzným...

Žádné komentáře: