neděle, února 20, 2011

Jarní prázdniny

Letošní jarní prázdniny letos vyšly pro středočeský kraj nezvykle brzy a my se vypravili do zázemí Jablonce s plánem užít si nějaké lyžování. První rozjezd jsme v pondělí dali na mírnějším svahu v Lučanech, ale nebyl valně upravený a holky to na louce moc nebavilo. V úterý jsme proto vstali za kuropění a odjeli na Špičák, kde už z loňska máme sjezdovky vyzkoušené. Nebe a dudy! Pár sjezdů po modré a došlo i na červený svah. Tady holky vůbec neremcaly, že už by jely domů, naopak byly zklamané, když nám půldenní permice vypršela.
Slíbil jsem jim výlet do akvaparku v libereckém Babylonu a tak jsme tam ve středu vydali. Tobogány, vířivky, gejzíry, řeky a další atrakce nás ve vodě držely bezmála čtyři hodiny. Vylouhovaní a s krhavýma očima, holky nicméně měly velký zážitek a nejraději by tam jely hned znovu.
Počasí se začalo kazit a tak jsme se rozhodli, že v pátek už lyžovat nepůjdeme a místo toho si uděláme krátký výlet na Hruboskalsko. Mezi skalami je tam pár kešek, něco si odlovíme. Lázně Sedmihorky byly liduprázdné, stejně jako cesta na Hrubou Skálu. V horolezeckém průvodci hledáme jména skal kolem nás. Dračí zub, Dračí věž, Osudová, Daliborka... jména připomínají časy, kdy jsme tady s klukama z turisťáku byli pečení vaření a lezení po skalách nás fascinovalo a lákalo. Dneska nám dal zabrat i výstup Myší dírou po ledovatých schodech. V arboretu je báječná keška, velký kyblík schovaný ve skále, plný všelijakých hraček, k velké radosti holek. U Adamova lože zjišťuju, že holky ještě nikdy neviděly pohádku o Bajajovi. Takové nedostatky! Žlutá značka nás vede kolem vyhlídek na zámek k horolezeckému cintorínu. Jmen přibylo, překvapivě hodně lezců skončilo ve Vysokých Tatrách. O kus dál jsme u Skauta, na který lezli ve filmu Jak dostat tatínka do polepšovny. Za dalších pár minut jsme zpátky u auta, akorát na to dovalit domů, udělat pár věcí do školy a začít se balit na cestu domů, za maminkou do Hradešína.

Žádné komentáře: