pondělí, července 23, 2007

Bouře

Kašperkovi nám nabídli, abychom s nimi šli na představení Bouře, které se v rámci Letních shakespearovských slavností uvádí na scéně Nejvyššího purkrabství Pražského hradu. Tahle pozdní Shakespearova hra má v rámci slavností premiéru, my ještě nikdy na divadle na hradě nebyli a tak jsme s radostí přijali.
Po krátké procházce Královskými zahradami, hradem a Zlatou uličkou jsme se sešli před branou do purkrabství. V muzeu hraček právě probíhá akce 40. výročí Barbie, tak jsme to zaznamenali jako možnou kulturní akci i pro naše koťátka.
Recenze na Bouři nebyly kdovíjaké, Jirka nás taky varoval, že už ke konci Shakespeare psal magořiny, takže jsme neměli příliš veliká očekávání. Ale nakonec se mešugárna nekonala, vše bylo jasné od začátku do konce, z úst Prospera v hlavní roli Martina Huby nás mile překvapila slovenština, Jan Tříska ztělesňující postavu otroka Kalibana byl vynikající, rolničková choreografie magických scén zase pobavila, nepršelo ani příliš zima nebyla, takže suma sumárum skvělý zážitek.

Žádné komentáře: