sobota, ledna 29, 2011

15 let LeasePlanu v Orlických horách

Firma se rozhodla oslavit se zaměstnanci patnáct let svého působení v Česku. A učinila tak lyžovačkou a samozřejmě i nočními reji v Deštném v Orlických horách. Sobotní běžkařský výšlap na Velkou Deštnou se nám odměnil skvělými panoramaty a nádherou namrzlých stromů podél cest.


sobota, ledna 22, 2011

Orbis Pictus - Play

Už dlouho nás lákala výstava Orbis Pictus - Play v pražském Mánesu. Loňský Labyrint světla v bubenečské čističce se nám moc líbil a tak jsme měli veliké očekávání. Navíc by měla expozice brzy končit a neradi bychom ji minuli. V jedenáct jsme si dali v Mánesu sraz s Rožkovými. Trochu nás vyděsily davy, které se na výstavu hrnuly. Lístky, šatna a už jsme uvnitř. Jak psali v pozvánce, dominantou plochy jsou "termitiště", stavebnice čehokoliv z různých materiálů - od dřeva, přes různé polystyreny, odpadní trubky, až po kouzelné špulky od čehosi. Mezi termitišti sem tam hravý "vynález" jako třeba obří lupa, periskop, kamera obscura, všelijaká zvuková hrajátka. V suterénu hry se světlem, některé vynálezy už jsme viděli na předchozí výstavě. Celkem fajn, holky si to myslím užívaly. Nicméně jsme se shodli, že si Orbis Pictus - Play více vychutnají prckové maximálně do Aliččina věku. A že takových bylo na place požehnaně, polovina šatny se změnila na obří kočárkárnu.

neděle, ledna 16, 2011

Alice a Mobil

Aliččin třísetkorunový kredit, který našla pod stromečkem spolu s mobilem, se díky jejímu neúnavnému esemeskování a volání nezadržitelně blíží k nule. Když ji operátor poslal zprávu, že už má na účtě jen posledních dvacet korun, Alice obratem odpověděla esemeskou "PROSIM NE!"...

Lyžovačka ve Wagrainu

Po deseti letech jsme se s klukama dali dohromady a na tři dny společně vyrazili do Rakouska na lyže. Cílovou stanicí bylo městečko Wagrain se svými sjezdovkami. První den sice pršelo, ale zato byl na svazích minimální provoz a my si lyžování docela užili. Pátek se sobotou už byly celkem slunečné, teploty dole u vleků šplhaly k deseti stupňům, lidí přibylo, ale i tak byla lyžovačka a pobyt s partou naprosto senzační.

sobota, ledna 08, 2011

Úkoly

Připravujeme se na dělání úkolů do školy. Mám začít s Klárkou diktát. Sedá si na druhý konec stolu.
Ivča: "Klárko, sedni si tamhle k tatínkovi."
Klárka: "Víš, já radši zůstanu tady, kdyby mu náhodou ujely nervy..."
:o)

neděle, ledna 02, 2011

Portréty

Během silvestrovského večera dorazil na chalupu Milda Kotek a pak v sobotu ve volných chvílích maloval portréty dětí.


sobota, ledna 01, 2011

Silvestr v Hořicích

Čtyři dny zábavy, sportu, dobré nálady s dalšími kamarády v Hořicích. Vstup do nového roku jsme zvládli na výbornou.